Bevezető, időpontfoglalások

 Az elmúlt időszakban - főleg a járvány helyzet miatt - előtérbe került az online ügyintézés. Sokan még csak most ismerkednek ezen lehetőséggel, nehezen igazodnak ki a " mit, hol, mikor, hogyan" kérdésekben. Nekik szánom ezen felületen összegyűjtött információkat, s persze azok találhatnak új információt, akik már használják az online ügyintézéseket. Mivel életünkben sosincs elég idő mindenre, így legalább az hivatalokban töltött időket csökkentsük le, amennyire tudjuk.


Kezdjük is el. Vannak olyan ügyek, melyekre szükség van személyes jelenlétre az ügyintézés miatt. Ilyenkor érdemes időpontot foglalni, hogy ne kelljen órákat állni sorban. Igen , de hol, hova és hogyan tudok foglalni?

1. 1818-s telefonszám: Ez az ingyenesen hívható számon időpontot Kormányablak ügyintézésre tudunk foglalni. Ne felejtsük el megadni az email címünket, telefonszámunkat - a vissza igazolás miatt.

Ajánlott őket az esti órákban felhívni, mert napközben nagyon leterheltek a vonalak.

2. Központi Időpontfoglaló: Ezen a weboldalon keresztül szintén Kormányablak ügyintézésre tudunk foglalni. 

Rengeteg ügy van felsorolva, amiből választhatunk. Ha keresni akarunk használjuk a CTRL+F billentyű kombinációt és a weboldal felugró keresőbe kezdjük el beírni az ügy nevét, melyre időpontot szeretnénk foglalni.

Ha van ügyfélkapunk akkor használjuk, mert az ügyek témacsoportokban jelennek meg a baloldali menü sorban - pl. gépjármű ügyek. Így erre kattintva a jobb oldali oszlopban megjelennek a konkrét ügyek.

Kiválasztott ügy után tudunk időpontot foglalni. Elsőnek a nekünk tetsző Kormányablakot tudjuk kiválasztani, majd az időpontot. Csak azok az időpontok szabadok ahol idő is megjelenik. Szürke időpont nem foglalható, Piros színűt pedig már lefoglalták.

Nagyon fontos gépjármű ügyet csak ügyfélkapus bejelentkezés után tudunk foglalni, amire a weboldalon fel is hívják a figyelmünket, de néha nem vesszük észre. Minden más ügyet ügyfélkapu bejelentkezés nélkül tudunk foglalni.

3. Nyugdíj Biztosító: Az alábbi weboldalon tudunk Nyugdíj ügyekkel kapcsolatban időpontot foglalni.

Meg kell adnunk, az elején pár adatot, új ügyet szeretnénk indítani, vagy folyamatban lévő ügy miatt szeretnénk időpontot foglalni. Ezután pár személyes adat megadás után választhatunk is a szabad időpontok között.

Fontos a foglalásról email-t kapunk egy linkkel, amivel megerősítjük a foglalást. Erre 1 óránk van.

Ha nem tesszük meg a foglalásunk törlődik.

4. Egészségbiztosítás: Itt nincsen weboldal csak telefonszám, melyet sokszor  hívogathatunk, hogy sikerüljön időpontot foglalnunk. Viszont van egy erre fenntartott email cím, melyen keresztül tudunk időpontot kérni - idopontfoglalas.egeszsegbiztositas@ebf.bfkh.gov.hu .

Itt nem választható az időpont, amikor mondják akkor kell mennünk.

5. Kormányhivatalokról tájékoztató:  Végül ezen az oldalon nagyon sok információ, nyomtatvány található, s ráadásul a nyomtatvány táruk napra kész.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Időpontfoglalások kiegészítés